Halloween fika?

2016-10-11

Nu närmar sig halloween med stormsteg så varför inte baka lite halloweenfika?

Ett riktigt rolig recept är att göra cupcakes. Du följer ett vanligt recept på muffins eller cupcapes med smak efter vad ni vill ha. Sen toppar ni det följande:

Du behöver:

  • 200 gram färskost
  • 100 gram mörk choklad
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 2 deciliter siktat florsocker
  • 1 burk lakritsströssel
  • 1 påse godissnören med lakritssmak
  • 1 förpackning dekorationsglasyr
  • Dekorationspärlor – finns på bakavdelningar

Gör såhär:

  1. Smält chokladen över vattenbad. Rör sedan samman alla ingredienser till en krämig konsistens som blir toppingen. Bred på med en kniv eller spritsa med spritspåse på muffinstopparna.

     

  2. Täck toppingen med lakritsströssel. Klipp sedan lakritssnören till ben och stick in i muffinsen. Använd dekorationsglasyr tillsammans med  dekorationspärlor för att skapa ögon.

spindel

Välkommen kylan!

2016-10-01

hi

En ny favorit på caféet!

2016-09-23

Chailatte!

2016-09-13

Eftersom efterfrågan av chailatte ökar mer och mer ju kallare vi får det här så tänkte vi faktiskt vara snälla att dela med oss av ett recept på en hemgjord chailatte som var det första vi provade här på caféet. Sedan dess har vi klart utvecklat våra recept, men om ni vill prova, så kommer det här:

Du behöver:

2 teskedar chai-kryddat lösté

2 teskedar socker

1,5 deciliter mjölk

2 deciliter vatten

lite kakaopulver för topping

Gör så här:

Koka upp vatten, häll över teet i en kopp. Låt det sedan stå och dra i tre minuter.

Värm upp mjölken försiktigt i en kastrull till rykande. Har du en mjölkskummare så kan du skumma mjölken till en lätt fluffig konsistens, annars vispa.

Rör i sockret i teet rör om så att det löses upp och häll över mjölken.

Pudra lite kakao över.

Njut!

chai 

Välkommen september!

2016-09-04

cafe2cafe

Höstens nyhet!

2016-08-24

Hej alla vänner!

Nu har vi äntligen kommit fram till  vad höstens nyhet kommer vara på menyn. Efter många efterfrågningar och besvikna miner när vi inte haft det så kommer vi nu i år för första gången servera varm choklad på vit choklad!

white

 

Så kom in och prova en redan idag, vetja!

I övrigt så är vi en man kort denna veckan då Stefan som brukar jobba morgonpassen håller på att ordna med sitt boende. Han har visst fått fatt i ett företag som erbjuder hjälp med bostadsrättsombildningar, vilket är just vad de går igenom. Så lycka till, Stefan! Kom in och hälsa på honom igen nästa vecka!

 

Fredagskänslor!

2016-08-19

Njut av sista sommaren!

2016-08-10

Hej alla kära kunder!

Hoppas ni njuter för fulla muggar av sista månaden med sommarliknande väder. Det må ju vara lite upp och ner nu, men så är det ju alltid i augusti. Njut ändå!

au

 

Jag ska faktiskt ta med mig min kära och åka iväg över helgen till ett av våra favorithotell i Dalarna, nämligen: villalangbers.se. Dit försöker vi åka minst en gång om året och njuta av lugnet och de vykortsliknande omgivningarna. Har ni varit i Dalarna någon gång? Om inte så är det verkligen något att rekommendera!

Fryser ni idag, så kom in och ta en kopp värmande te, kaffe eller varför inte en varm choklad? Tjuvstarta höstmyset även under de mindre soliga dagarna i augusti!

Välkommen Augusti!

2016-08-06

hey

Jordgubbsbakelse!

2016-07-25

Hej allihop!

Nu är det verkligen sommarvärme igen och detta leder inte sällan till att man bjuds över eller bjuder in på mysfika. Varför inte köpa hem fikan från oss? Eller kanske är man en stjärnbagare själv som glänser i köket?

Här kommer ett recept på en sommarbakelse med jordgubbar:

Du behöver:

  • 2 plattor av smördegar
  • 1 ägg till pensling

Fyllning:

  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • 1 msk florsocker
  • florsocker till garnering

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Skär smördegen i fyrkanter, ca 8×8 cm. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.

Skär av toppen på smördegen och använd som lock. Rosta kokosen i torr stekpanna ca 2 min. Låt svalna.

Vispa grädden. Skiva jordgubbarna. Blanda kokos, grädde och florsocker. Lägg hälften av jordgubbarna på smördegsbottnarna. Fördela kokosgrädden på bottnarna. Lägg på resterande jordgubbar. Sätt på locken och pudra över florsocker.

jord

Older Entries