Höstens nyhet!

2016-08-24

Hej alla vänner!

Nu har vi äntligen kommit fram till  vad höstens nyhet kommer vara på menyn. Efter många efterfrågningar och besvikna miner när vi inte haft det så kommer vi nu i år för första gången servera varm choklad på vit choklad!

white

 

Så kom in och prova en redan idag, vetja!

I övrigt så är vi en man kort denna veckan då Stefan som brukar jobba morgonpassen håller på att ordna med sitt boende. Han har visst fått fatt i ett företag som erbjuder hjälp med bostadsrättsombildningar, vilket är just vad de går igenom. Så lycka till, Stefan! Kom in och hälsa på honom igen nästa vecka!

 

Fredagskänslor!

2016-08-19

Njut av sista sommaren!

2016-08-10

Hej alla kära kunder!

Hoppas ni njuter för fulla muggar av sista månaden med sommarliknande väder. Det må ju vara lite upp och ner nu, men så är det ju alltid i augusti. Njut ändå!

au

 

Jag ska faktiskt ta med mig min kära och åka iväg över helgen till ett av våra favorithotell i Dalarna, nämligen: villalangbers.se. Dit försöker vi åka minst en gång om året och njuta av lugnet och de vykortsliknande omgivningarna. Har ni varit i Dalarna någon gång? Om inte så är det verkligen något att rekommendera!

Fryser ni idag, så kom in och ta en kopp värmande te, kaffe eller varför inte en varm choklad? Tjuvstarta höstmyset även under de mindre soliga dagarna i augusti!

Välkommen Augusti!

2016-08-06

hey

Jordgubbsbakelse!

2016-07-25

Hej allihop!

Nu är det verkligen sommarvärme igen och detta leder inte sällan till att man bjuds över eller bjuder in på mysfika. Varför inte köpa hem fikan från oss? Eller kanske är man en stjärnbagare själv som glänser i köket?

Här kommer ett recept på en sommarbakelse med jordgubbar:

Du behöver:

  • 2 plattor av smördegar
  • 1 ägg till pensling

Fyllning:

  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • 1 msk florsocker
  • florsocker till garnering

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Skär smördegen i fyrkanter, ca 8×8 cm. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.

Skär av toppen på smördegen och använd som lock. Rosta kokosen i torr stekpanna ca 2 min. Låt svalna.

Vispa grädden. Skiva jordgubbarna. Blanda kokos, grädde och florsocker. Lägg hälften av jordgubbarna på smördegsbottnarna. Fördela kokosgrädden på bottnarna. Lägg på resterande jordgubbar. Sätt på locken och pudra över florsocker.

jord

Göra en egen svalkande slush?

2016-07-14

Här kommer ett riktigt enkelt knep för att göra en egen:

Ny sommarmusik!

2016-07-09

Det gäller ju att uppdatera lite då och då i spelaren, inte minst för oss som jobbar här då man tröttnar ganska lätt på musik som spelas om och om igen, varje dag. Nya tillskottet den här veckan är Lars Winnerbäcks nya album. Har ni hört det?

Välkommen juli!

2016-07-02

ju

Semestertider och glass!

2016-06-20

Hej alla soldyrkare!

Snart är det dags för min semester men jag har så klart sett till så att övrig personal kommer ta hand om er när jag är borta. Planerna är att jag ska ta tag i jägarexamen och sen åka på en jaktresa, vilket är helt nytt för mig. Så håll tummarna för att allt går bra och att jag kommer tillbaka både hel och ren efter semestern är slut. Vi hoppas att ni kommer in för både kaffe och fika under er semester och snart kommer vi dra igång glassförsäljningen hos oss. Så håll utkik!

glas

 

Bakningsknep!

2016-06-17

Newer Entries Older Entries