Cakepops till folket!

Vi har nu äntligen börjat sälja Cakepops här hos oss, så vi tänkte dela med oss av receptet vi följer för att göra våra egna. Självklart lägger vi vår personliga touch och lite extra kärlek på de vi har här, men här är grundreceptet om ni vill prova göra dem hemma:

Du behöver: 

  • 1 sockerkaka (ca 500 g, valfri smak)
  • 150 g färskost av philadephiatyp
  • 300 g vit eller mörk blockchoklad
  • träspett
  • valfritt strössel till garnering

Gör såhär: 

  1. Mixa sockerkaka som har svalnat helt. Blanda med färskosten av philadelphiatyp till en fast och smidig deg.
  2. Rulla ca 3 cm stora bollar. Lägg på en tallrik och ställ i frysen ca 30 minuter.
  3. Smält blockchokladen. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.
  4. Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel. Låt stelna i kylen.

cake

Comments are closed