En god kaka att baka till helgen

Jag tänkte att det säkert är många av er som ska baka något gott i helgen. Därför tänkte jag att ni skulle få ett recept av mig som är otroligt gott. Det här receptet passar den som gillar choklad och valnötter. Många kunder på caféet frågar efter receptet på detta. Den är väldigt mäktig, så man orkar ingen stor bit.

Choklad- och valnötskaka

  • 125 g mörk blockchoklad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl grovt hackade valnötskärnor (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
  • 2 dl mjölk
  • 3 äggvitor
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en bakform med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Smält blockchokladen i ett vattenbad. Rör socker och olivolja poröst. Tillsätt en äggula i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna för sig. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner den smälta chokladen och valnötterna. Tillsätt mjölken.
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i smeten. Blanda försiktigt.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt kallna.
  7. Garnera kakan med smält blockchoklad och hela valnötskärnor

    376598-valn-tskaka-valnotskaka_b0804

Comments are closed