Recepttips!

Alla älskar ju den traditionella chokladkakan, men varför inte spice it up och göra den på vit choklad. Vi garanterar att du kommer bli lika frälst som vi blev!

Du behöver:vit

150 g Smör

250 g vit choklad, hackad

3 ägg

2½ dl strösocker

2 msk limesaft

2 dl vetemjöl

1 dl Vispgrädde

till dekoration:

50 g vit choklad

3 dl blåbär

1 dl pistaschnötter

till servering:

2 dl Vispgrädde

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°.

Smöra och mjöla en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

Smält smöret.

Häll smöret över den hackade chokladen och rör om tills det smält.

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt limesaft.

Vänd ner chokladblandningen, mjölet och grädden, rör ihop med luftiga tag.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Ta ut och låt svalna.

Flaga chokladen med en potatisskalare, hacka pistagenötterna.

Dekorera kakan med blåbär, choklad och pistaschnötter.

Vispa grädden lätt och servera kakan med vispgrädde.

Comments are closed