Alla älskar ju den traditionella chokladkakan, men varför inte spice it up och göra den på vit choklad. Vi garanterar att du kommer bli lika frälst som vi blev!
150 g Smör
250 g vit choklad, hackad
3 ägg
2½ dl strösocker
2 msk limesaft
2 dl vetemjöl
1 dl Vispgrädde
till dekoration:
50 g vit choklad
3 dl blåbär
1 dl pistaschnötter
till servering:
2 dl Vispgrädde
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°.
Smöra och mjöla en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret.
Häll smöret över den hackade chokladen och rör om tills det smält.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt limesaft.
Vänd ner chokladblandningen, mjölet och grädden, rör ihop med luftiga tag.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Flaga chokladen med en potatisskalare, hacka pistagenötterna.
Dekorera kakan med blåbär, choklad och pistaschnötter.
Vispa grädden lätt och servera kakan med vispgrädde.