Tårtor till studenten

2022-05-13

Sjung om students lyckliga dar! Ja, nu närmar sig studenten för många och vi tar emot beställningar på studenttårtor. För studenttårtor som är utformade som en studentmössa tar vi 250 sek men om du vill ha ditt namn garnerat tar vi 300. Glöm inte att boka i god tid! Studenten är viktig för sedan börjar börjar vuxenlivet och många flyttar hemifrån efter sommaren till andra orter. Kanske du köper lägenhet i Skellefteå, Lund eller Uppsala men oavsett så är studenten en sista fest med gymnasievännerna. Vi har givetvis även tårtor med jordgubbar och andra somriga bär vilka passar perfekt till skolavslutningar oavsett om det är student eller ej. Fyller du år eller är det något annat som ska firas så går det såklart bra att beställa en tårta hos oss även till det. Glöm inte säga till om du har någon särskild allergi.

Gräddtårta med hallon och jordgubbar

Äta lunch på café

2022-02-25

Ibland är stämningen på ett café mer avslappnad och trevligare än på en lunchrestaurang. Varför vet vi inte, men vi har känslan av att folk gärna sitter längre tid på vårt café. Kan det vara våra fina taklampor, tidningarna som folk kan läsa eller trivs de helt enkelt så bra att de inte vill gå därifrån? Enligt önskemål från kunder som föredrar att besöka oss istället för någon av lunchrestaurangerna i stan så har vi introducerat flera nya lunchrätter. Vi har alltid dagens soppa med nybakat bröd, olika sallader och smörgåsar samt en par olika pajer. Emellanåt har vi också rätter som tacos, lasagne eller grekisk moussaka.

En tallrik med orange soppa

Populära bröd med levain

2021-09-03

Några av våra mest omtyckta smörgåsar är levain och vi får mycket beröm för dem. Levain är ett franskt surdegsbröd som är ljust. Levain betyder surdeg och det behöver inte vara ljust men vi använder det på vårt café. Att baka med levain innebär många fördelar för brödet får en underbar arom samtidigt som det håller sig fräschare längre. Vi serverar vårt franska surdegsbröd med ett flertal varianter av pålägg. Det finns allt från gravad lax och ansjovis till avocado och chevréost med honung och valnötter. Välkommen in och hitta just din favorit av levain. Du kan även köpa hela bröd att ta med hem om du vill göra din egen smörgås hemma. Vi kollade pris för att renovera badrummet innan sommaren och mellan 7-14 oktober kommer vår kundtoalett inomhus vara avstängd. En bajamaja kommer dock vara på plats utomhus som ersättningstoalett.

Bröd bakat med levain
Surdeg som jäser

Coronaanpassad uteservering

2021-06-11

Som småföretagare har det varit hårda tider sedan corona slog till. Vi, som många andra inom restaurangbranschen, har drygat ut inkomsten med smslån eftersom bidragen från staten sattes in för sent. Nu börjar vi dock se ljuset i tunneln i samband med att solen återvänder och vi har möjlighet att erbjuda våra kunder en plats utomhus. Vår utomhusservering är coronaanpassad vilket innebär att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därmed har vi färre bord på terassen än vad vi vanligtvis brukar ha. På vår meny finns nu åter glass och givetvis erbjuder vi lokalt producerade jordgubbar i vår egna sommarbakelse.

Jordgubbar i närbild

Trendiga småkakor

2021-03-21

Vi tycker att det är fantastiskt roligt att småkakorna har gjort en sådan comeback och blivit väldigt trendiga igen. Ett tag var det stora amerikanska kakor som gällde och småkakorna fick kliva tillbaka ett steg. Nu finns det inget trendigare än att beställa en kopp kaffe eller te tillsammans med ett fat med olika sorters småkakor som tilltugg. En stor fördel med småkakor är att det finns så många olika varianter att det finns en sort för alla. Schackrutor, Brysselkex, chokladsnittar, bondkakor, hallongrottor och drömmar är bara några av de varianter som finns i vårt café, vilken småkaka är din favorit? Vi har även småkakor du kan köpa med dig hem. Småkakor är nämligen en fin present att ta med dig som gåva till olika tillställningar och visar på uppskattning. Har din kompis köpt en lägenhet av en Fastighetsmäklare Upplands Väsby är småkakor en charmig present, likaså om du ska på middag eller om någon fyller år. Vi har söta kartonger att leverera kakorna i.

Dags för semlor

2021-01-01

Så var julafton och nyår över men julen sträcker sig ända till påsk. Nej vänta, där i mellan kommer ju fastan. Jajamen, det innebär att det är dags för semlor! Vi börjar att sälja semlor efter originalrecept i början av januari och därefter fyller vi på med andra varianter och årets specialare. Vilken specialare det blir är hemligt men välkommen in den första februari då den den lanseras. Som kund kan det vara bra att veta att många bakverk är skyddade av Patent och Registreringsverket. Därför samarbetar vi med en renommerad firma med malmöadvokater när det gäller allt juridiskt inom bolaget. Den klassiska semlan skapades redan på 1500-talet men idag finns det en uppsjö av varianter. Några av de varianter vi kommer att ha innehåller blåbär, hallon, Daim och en med lingon. Hur äter du helst din semla? Precis som den är, eller äter du den som en hetvägg?

Vi satsar på miljön

2020-06-09

Vi försöker att vara så miljövänliga som möjligt och mycket av vårt fikabröd är bakade med ekologiska råvaror. Vi väljer även lokalproducerade råvaror i största möjliga mån för att minska utsläppen i trafiken. Nu har vi även beslutat oss för att sadla om till solceller. Vår hantverkare, ja vi har en egen, ska gå en kurs nästa år som gör det möjligt att slå över till solceller i hela restaurangen. Det är inte bara att placera några solceller på taket när det gäller en affärsverksamhet som är beroende av el både vad det gäller ugnar, kortbetalning med mera. Allt måste klaffa och därför krävs det elinstallationsarbete samt montage i hela byggnaden. Vi är mycket stolta över att snart vara ett av Sveriges, tror vi, mest miljövänliga caféer. Vi måste alla hjälpas åt för en bättre miljö och det här är ett steg av oss att göra det. Tills dess är ni såklart hjärtligt välkomna in till oss nu i sommar och njuta av våra läckerheter.

Solnedgång över havet

Uteserveringen är öppen

2020-04-20

Nu har vi öppnat vår uteservering. Givetvis har vi utökat avstånden mellan borden, både ute- och inomhus, för att våra gäster ska kunna känna sig säker under den rådande pandemin. Att gå på café är en lyx i vardagen som nästan alla kan unna sig. I alla tider har cafeterior fungerat som ett andra vardagsrum där man kan träffas och umgås. Människor går hit på dejt, träffar vänner eller för att jobba en stund på datorn. Många väljer också att sitta på vårt café för att läsa en bok. Istället för att sitta ensam hemma kan det vara skönt att njuta av en god fika och ha ett sorl i bakgrunden medan man fördjupar sig i sin bok. Andra väljer kanske att lyssna på en ljudbok här istället för att fästa blicken i en vanlig bok. Även om folk som inte känner varandra bildas en slags gemenskap. Stammisar som återkommer varje dag nickar igenkännande till varandra och ibland utvecklas även vänskap.

Att beställa bakverk

2020-04-18

Som bageri vill vi gärna kunna sätta guldkant på tillvaron när det är något som ska firas. Vi får ofta förfrågningar om att göra tårtor och andra bakverk på beställning, vilket vi naturligtvis gärna också gör. Det brukar alltid bli en rush på beställningar i maj när alla studenter ska firas, men här om veckan fick vi en roligare beställning från några familjer som fått hjälp av ombildningskonsulter för att så småningom kunna köpa sina hyresrätter som bostadsrätter. Det blev en tårta med chokladmousse och praliner. Tårtan gjordes i sju olika lager, varav några bestod av just mousse för att ge en saftig smak. Att skapa tårtor från grunden och att använda fantasin är något vi tycker är väldigt roligt, och vi uppmuntrar gärna våra besökare att testa själva! Det går bra att utgå från ett enkelt recept och att sedan anpassa det efter tycke och smak så man får precis den smak och det utseende som önskar. Men är det så att ni inte orkar baka en egen tårta kan ni naturligtvis ta kontakt med oss så gör vi en till er på beställning.

Chokladtårta med praliner

En skön atmosfär på vårt café

2020-04-09

En skön atmosfär är viktig både i hemmet och på caféer. Det skapar en trivsel som gör att människor känner sig hemma och blir avslappnade. Vi köpte det här hyllsystemet till exempel för att ha möjlighet att ha böcker i inredningen. Att använda böcker som inredningsdetaljer är ett stylingknep som ofta används av inredningsexperter vid homestyling. Ofta kan man se inredningsbloggare ha en trave böcker på ett bord men då rör det sig ofta om så kallade coffe table böcker från kända modehus. På vägghyllor kan man också vända en del böcker med ryggen mot väggen. Det är ett stylingknep som används om man vill ha det enhetligt och utan färg. Konst av lokala konstnärer är något vi funderar på att pryda väggarna med också. Därför söker vi med ljus och lykta efter amatörkonstnärer som vill använda vårt café till utställningslokal. Det blir ju en win-win handling för alla parter. Oss, konstnären och kunderna.

Kaffe, bakelse och bok
Böcker, tekopp och kakor

Older Entries