Vi satsar på miljön

2020-06-09

Vi försöker att vara så miljövänliga som möjligt och mycket av vårt fikabröd är bakade med ekologiska råvaror. Vi väljer även lokalproducerade råvaror i största möjliga mån för att minska utsläppen i trafiken. Nu har vi även beslutat oss för att sadla om till solceller. Vår hantverkare, ja vi har en egen, ska gå en kurs nästa år som gör det möjligt att slå över till solceller i hela restaurangen. Det är inte bara att placera några solceller på taket när det gäller en affärsverksamhet som är beroende av el både vad det gäller ugnar, kortbetalning med mera. Allt måste klaffa och därför krävs det elinstallationsarbete samt montage i hela byggnaden. Vi är mycket stolta över att snart vara ett av Sveriges, tror vi, mest miljövänliga caféer. Vi måste alla hjälpas åt för en bättre miljö och det här är ett steg av oss att göra det. Tills dess är ni såklart hjärtligt välkomna in till oss nu i sommar och njuta av våra läckerheter.

Solnedgång över havet

Uteserveringen är öppen

2020-04-20

Nu har vi öppnat vår uteservering. Givetvis har vi utökat avstånden mellan borden, både ute- och inomhus, för att våra gäster ska kunna känna sig säker under den rådande pandemin. Att gå på café är en lyx i vardagen som nästan alla kan unna sig. I alla tider har cafeterior fungerat som ett andra vardagsrum där man kan träffas och umgås. Människor går hit på dejt, träffar vänner eller för att jobba en stund på datorn. Många väljer också att sitta på vårt café för att läsa en bok. Istället för att sitta ensam hemma kan det vara skönt att njuta av en god fika och ha ett sorl i bakgrunden medan man fördjupar sig i sin bok. Andra väljer kanske att lyssna på en ljudbok här istället för att fästa blicken i en vanlig bok. Även om folk som inte känner varandra bildas en slags gemenskap. Stammisar som återkommer varje dag nickar igenkännande till varandra och ibland utvecklas även vänskap.

Att beställa bakverk

2020-04-18

Som bageri vill vi gärna kunna sätta guldkant på tillvaron när det är något som ska firas. Vi får ofta förfrågningar om att göra tårtor och andra bakverk på beställning, vilket vi naturligtvis gärna också gör. Det brukar alltid bli en rush på beställningar i maj när alla studenter ska firas, men här om veckan fick vi en roligare beställning från några familjer som fått hjälp av ombildningskonsulter för att så småningom kunna köpa sina hyresrätter som bostadsrätter. Det blev en tårta med chokladmousse och praliner. Tårtan gjordes i sju olika lager, varav några bestod av just mousse för att ge en saftig smak. Att skapa tårtor från grunden och att använda fantasin är något vi tycker är väldigt roligt, och vi uppmuntrar gärna våra besökare att testa själva! Det går bra att utgå från ett enkelt recept och att sedan anpassa det efter tycke och smak så man får precis den smak och det utseende som önskar. Men är det så att ni inte orkar baka en egen tårta kan ni naturligtvis ta kontakt med oss så gör vi en till er på beställning.

Chokladtårta med praliner

En skön atmosfär på vårt café

2020-04-09

En skön atmosfär är viktig både i hemmet och på caféer. Det skapar en trivsel som gör att människor känner sig hemma och blir avslappnade. Vi köpte det här hyllsystemet till exempel för att ha möjlighet att ha böcker i inredningen. Att använda böcker som inredningsdetaljer är ett stylingknep som ofta används av inredningsexperter vid homestyling. Ofta kan man se inredningsbloggare ha en trave böcker på ett bord men då rör det sig ofta om så kallade coffe table böcker från kända modehus. På vägghyllor kan man också vända en del böcker med ryggen mot väggen. Det är ett stylingknep som används om man vill ha det enhetligt och utan färg. Konst av lokala konstnärer är något vi funderar på att pryda väggarna med också. Därför söker vi med ljus och lykta efter amatörkonstnärer som vill använda vårt café till utställningslokal. Det blir ju en win-win handling för alla parter. Oss, konstnären och kunderna.

Kaffe, bakelse och bok
Böcker, tekopp och kakor

Ett arbetsvänligt café

2020-02-20

Att hitta ett café där det är okej att sitta i ett par timmar för att arbeta är något vi vill erbjuda alla våra kunder. Varje dag besöks vi av studenter som pluggar inför en tenta, människor som ska flytta och letar efter en länk till någon mäklare som kan hjälpa dem hitta drömbostaden, och personer som möts över en kopp kaffe för att ha en arbetsintervju. För att ett café ska vara arbetsvänligt finns det några saker som vi anser viktiga. Först och främst behöver det finnas eluttag så man kan ladda sin dator och mobil, och i lokalen behöver det också finnas utrymme för avskildhet för den som vill ha det. Vi försöker hela tiden utveckla våra lokaler så att de ska kännas välkomnande och inbjudande för alla slags kundgrupper, och därför efterlyser vi nu tips på vad ni tycker vi kunde förbättra!

En olycka på caféet

2020-02-08

Tack och lov att det finns duktiga fasadföretag när man behöver dem! När man har ett café innebär det ofta att man får dagliga leveranser med både råvaror och dryck. Så är det i alla fall för oss. Förra veckan när vi fick en leverans backade lastbilen in i fasaden av misstag, och en del puts lossnade. Nu ska det åtgärdas så att byggnaden ser hel och fin ut igen! Det firar vi i personalen med en alldeles speciell smoothie som kommer till försäljning i veckan. Den ska innehålla grönkål, spenat, lime och äppel och några hemliga ingredienser. Välkomna in och smaka!

Grönkål täckt av vattendroppar

Smit in i värmen

2019-12-23

Det är riktigt ruggigt om dagarna och solen lyser med sin frånvaro den här tiden på året. Mörkret kommer smygande redan innan 16 här i staden men hos oss står dörrarna till värmen och lugnet öppna varje dag, och du är alltid välkommen för en kopp av din favoritdryck! Här kan du koppla av och umgås med vänner, försvinna in i en god bok, eller varför inte koppla av med något kreativt? kolla dessa målarböcker med graffiti-bilder från Pen Store, till exempel! Klatschigt och färgglatt pyssel, som kontrast till det gråtrista vädret. Välkomna in!

En man med mobiltelefon

Unika tårtor och bakelser

2019-07-19

Det första man tänker på när man tänker på bakelser och efterrätter är ofta något vanligt och relativt enkelt som cupcakes eller äppelpaj. En av de sakerna som gör just desserter så fascinerande är däremot det faktum att man kan vara väldigt kreativ och baka i princip vad man vill. Många är lite nervösa över att prova nya saker och tror att det kommer att vara svårt men det behöver det inte alls vara! Visst finns det bakelser som man måste ha mycket talang för att kunna klara av men en stor del när det gäller bakning handlar också om att ta det lugnt och metodiskt. Med ett tydligt recept kan även något så unikt och spännande som en enhörningstårta bli en enkel tårta att baka. Genom att pryda sina tårtor med till exempel frukt eller choklad kan man också få en helt vanlig tårta att se spektakulär ut.

Nya dynor och filtar i caféet

2019-06-23

När man driver ett café så vill vi alltid göra det så inbjudande som det bara går för våra gäster. Det finns många sätt att göra det, bland annat belysning (både värmeljus och lampor), foton, tavlor och textilier, vilket är vad vi har valt att satsa på. Vi har nämligen köpt fina kuddar och dynor på https://norrgavel.se/ så nu kommer vårt lilla kafé att bli extra hemtrevligt. Det är spännande att se hur mycket det går att göra med ganska enkla medel, speciellt med hjälp av färger. Ljusa färger känns fräscht så här på sommaren medan många gillar mörkare färger på vintern för att få en mysigare känsla. Våra nya filtar är populära på uteplatsen de kallare dagarna för när sommaren väl är här vill man spendera så mycket tid som möjligt utomhus. Månadens bakelse är en fräsch jordgubbsrulltårta serverad med vispad grädde och färska jordgubbar, välkomna in!

Tjockare hår med kaffe?

2019-05-20

Kaffe är inte bara njutning, det kan faktiskt också göra ditt hår tjockare och minska håravfall. En studie har visat att koffein stimulerar hårets tillväxt. Detta ämne som är väl förekommande i kaffe blockerar även effekterna av hormonet DHT, vilket ofta är orsaken bakom håravfall. Men för att uppnå effekt behöver stora mängder kaffe förtäras, närmare 50 koppar om dagen. Den mängden kaffe kan inte ens vi passionerade kaffeälskare rekommendera. I detta fall är det bättre att ta hand on ditt hår utvändigt. Använd dig av ett högkvalitativt schampo, balsam och hårprodukter som stärker håret och ger volym. Kaffet kan du ju dricka ändå.

Svartvit bild, kvinna med blont flygande hår

Older Entries