Populära bröd med levain

2021-09-03

Några av våra mest omtyckta smörgåsar är levain och vi får mycket beröm för dem. Levain är ett franskt surdegsbröd som är ljust. Levain betyder surdeg och det behöver inte vara ljust men vi använder det på vårt café. Att baka med levain innebär många fördelar för brödet får en underbar arom samtidigt som det håller sig fräschare längre. Vi serverar vårt franska surdegsbröd med ett flertal varianter av pålägg. Det finns allt från gravad lax och ansjovis till avocado och chevréost med honung och valnötter. Välkommen in och hitta just din favorit av levain. Du kan även köpa hela bröd att ta med hem om du vill göra din egen smörgås hemma. Vi kollade pris för att renovera badrummet innan sommaren och mellan 7-14 oktober kommer vår kundtoalett inomhus vara avstängd. En bajamaja kommer dock vara på plats utomhus som ersättningstoalett.

Bröd bakat med levain
Surdeg som jäser

Coronaanpassad uteservering

2021-06-11

Som småföretagare har det varit hårda tider sedan corona slog till. Vi, som många andra inom restaurangbranschen, har drygat ut inkomsten med smslån eftersom bidragen från staten sattes in för sent. Nu börjar vi dock se ljuset i tunneln i samband med att solen återvänder och vi har möjlighet att erbjuda våra kunder en plats utomhus. Vår utomhusservering är coronaanpassad vilket innebär att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därmed har vi färre bord på terassen än vad vi vanligtvis brukar ha. På vår meny finns nu åter glass och givetvis erbjuder vi lokalt producerade jordgubbar i vår egna sommarbakelse.

Jordgubbar i närbild

Trendiga småkakor

2021-03-21

Vi tycker att det är fantastiskt roligt att småkakorna har gjort en sådan comeback och blivit väldigt trendiga igen. Ett tag var det stora amerikanska kakor som gällde och småkakorna fick kliva tillbaka ett steg. Nu finns det inget trendigare än att beställa en kopp kaffe eller te tillsammans med ett fat med olika sorters småkakor som tilltugg. En stor fördel med småkakor är att det finns så många olika varianter att det finns en sort för alla. Schackrutor, Brysselkex, chokladsnittar, bondkakor, hallongrottor och drömmar är bara några av de varianter som finns i vårt café, vilken småkaka är din favorit? Vi har även småkakor du kan köpa med dig hem. Småkakor är nämligen en fin present att ta med dig som gåva till olika tillställningar och visar på uppskattning. Har din kompis köpt en lägenhet av en Fastighetsmäklare Upplands Väsby är småkakor en charmig present, likaså om du ska på middag eller om någon fyller år. Vi har söta kartonger att leverera kakorna i.

Dags för semlor

2021-01-01

Så var julafton och nyår över men julen sträcker sig ända till påsk. Nej vänta, där i mellan kommer ju fastan. Jajamen, det innebär att det är dags för semlor! Vi börjar att sälja semlor efter originalrecept i början av januari och därefter fyller vi på med andra varianter och årets specialare. Vilken specialare det blir är hemligt men välkommen in den första februari då den den lanseras. Som kund kan det vara bra att veta att många bakverk är skyddade av Patent och Registreringsverket. Därför samarbetar vi med en renommerad firma med malmöadvokater när det gäller allt juridiskt inom bolaget. Den klassiska semlan skapades redan på 1500-talet men idag finns det en uppsjö av varianter. Några av de varianter vi kommer att ha innehåller blåbär, hallon, Daim och en med lingon. Hur äter du helst din semla? Precis som den är, eller äter du den som en hetvägg?

Vi satsar på miljön

2020-06-09

Vi försöker att vara så miljövänliga som möjligt och mycket av vårt fikabröd är bakade med ekologiska råvaror. Vi väljer även lokalproducerade råvaror i största möjliga mån för att minska utsläppen i trafiken. Nu har vi även beslutat oss för att sadla om till solceller. Vår hantverkare, ja vi har en egen, ska gå en kurs nästa år som gör det möjligt att slå över till solceller i hela restaurangen. Det är inte bara att placera några solceller på taket när det gäller en affärsverksamhet som är beroende av el både vad det gäller ugnar, kortbetalning med mera. Allt måste klaffa och därför krävs det elinstallationsarbete samt montage i hela byggnaden. Vi är mycket stolta över att snart vara ett av Sveriges, tror vi, mest miljövänliga caféer. Vi måste alla hjälpas åt för en bättre miljö och det här är ett steg av oss att göra det. Tills dess är ni såklart hjärtligt välkomna in till oss nu i sommar och njuta av våra läckerheter.

Solnedgång över havet

Uteserveringen är öppen

2020-04-20

Nu har vi öppnat vår uteservering. Givetvis har vi utökat avstånden mellan borden, både ute- och inomhus, för att våra gäster ska kunna känna sig säker under den rådande pandemin. Att gå på café är en lyx i vardagen som nästan alla kan unna sig. I alla tider har cafeterior fungerat som ett andra vardagsrum där man kan träffas och umgås. Människor går hit på dejt, träffar vänner eller för att jobba en stund på datorn. Många väljer också att sitta på vårt café för att läsa en bok. Istället för att sitta ensam hemma kan det vara skönt att njuta av en god fika och ha ett sorl i bakgrunden medan man fördjupar sig i sin bok. Andra väljer kanske att lyssna på en ljudbok här istället för att fästa blicken i en vanlig bok. Även om folk som inte känner varandra bildas en slags gemenskap. Stammisar som återkommer varje dag nickar igenkännande till varandra och ibland utvecklas även vänskap.

Att beställa bakverk

2020-04-18

Som bageri vill vi gärna kunna sätta guldkant på tillvaron när det är något som ska firas. Vi får ofta förfrågningar om att göra tårtor och andra bakverk på beställning, vilket vi naturligtvis gärna också gör. Det brukar alltid bli en rush på beställningar i maj när alla studenter ska firas, men här om veckan fick vi en roligare beställning från några familjer som fått hjälp av ombildningskonsulter för att så småningom kunna köpa sina hyresrätter som bostadsrätter. Det blev en tårta med chokladmousse och praliner. Tårtan gjordes i sju olika lager, varav några bestod av just mousse för att ge en saftig smak. Att skapa tårtor från grunden och att använda fantasin är något vi tycker är väldigt roligt, och vi uppmuntrar gärna våra besökare att testa själva! Det går bra att utgå från ett enkelt recept och att sedan anpassa det efter tycke och smak så man får precis den smak och det utseende som önskar. Men är det så att ni inte orkar baka en egen tårta kan ni naturligtvis ta kontakt med oss så gör vi en till er på beställning.

Chokladtårta med praliner

En skön atmosfär på vårt café

2020-04-09

En skön atmosfär är viktig både i hemmet och på caféer. Det skapar en trivsel som gör att människor känner sig hemma och blir avslappnade. Vi köpte det här hyllsystemet till exempel för att ha möjlighet att ha böcker i inredningen. Att använda böcker som inredningsdetaljer är ett stylingknep som ofta används av inredningsexperter vid homestyling. Ofta kan man se inredningsbloggare ha en trave böcker på ett bord men då rör det sig ofta om så kallade coffe table böcker från kända modehus. På vägghyllor kan man också vända en del böcker med ryggen mot väggen. Det är ett stylingknep som används om man vill ha det enhetligt och utan färg. Konst av lokala konstnärer är något vi funderar på att pryda väggarna med också. Därför söker vi med ljus och lykta efter amatörkonstnärer som vill använda vårt café till utställningslokal. Det blir ju en win-win handling för alla parter. Oss, konstnären och kunderna.

Kaffe, bakelse och bok
Böcker, tekopp och kakor

Ett arbetsvänligt café

2020-02-20

Att hitta ett café där det är okej att sitta i ett par timmar för att arbeta är något vi vill erbjuda alla våra kunder. Varje dag besöks vi av studenter som pluggar inför en tenta, människor som ska flytta och letar efter en länk till någon mäklare som kan hjälpa dem hitta drömbostaden, och personer som möts över en kopp kaffe för att ha en arbetsintervju. För att ett café ska vara arbetsvänligt finns det några saker som vi anser viktiga. Först och främst behöver det finnas eluttag så man kan ladda sin dator och mobil, och i lokalen behöver det också finnas utrymme för avskildhet för den som vill ha det. Vi försöker hela tiden utveckla våra lokaler så att de ska kännas välkomnande och inbjudande för alla slags kundgrupper, och därför efterlyser vi nu tips på vad ni tycker vi kunde förbättra!

En olycka på caféet

2020-02-08

Tack och lov att det finns duktiga fasadföretag när man behöver dem! När man har ett café innebär det ofta att man får dagliga leveranser med både råvaror och dryck. Så är det i alla fall för oss. Förra veckan när vi fick en leverans backade lastbilen in i fasaden av misstag, och en del puts lossnade. Nu ska det åtgärdas så att byggnaden ser hel och fin ut igen! Det firar vi i personalen med en alldeles speciell smoothie som kommer till försäljning i veckan. Den ska innehålla grönkål, spenat, lime och äppel och några hemliga ingredienser. Välkomna in och smaka!

Grönkål täckt av vattendroppar

Older Entries